2012. szeptember 7., péntek

Csapat:)




Jelentése első hallásra kimerül abban a magyarázatban, hogy önálló véleményekkel, ötletekkel rendelkező emberek gyülekezete. Mindannyian tudjuk viszont, hogy ez a meghatározás csupán egy elcsépelt sablonszöveg, töredéke a valóságnak, egy szilánkdarab a világ igazság tükréből.



...mert mindenki működött már együtt másokkal egy nemes cél érdekében; nevetett a lánc egy szemét képezve; érezte az egy mindenkiért, mindenki egyért érzést; lelkesedett egy közös ügyért; érezte magát elkötelezve egy közösségi feladatnak és hitt abban, hogy azáltal amit tesz, amiért dolgozik, ha csak egy mosollyal is, de szebbé teheti mások világát.

Csapat...lehet kicsi vagy nagy, ideiglenes vagy állandó, baráti vagy iskolai, sport vagy tánccsapat de mindenki megtalálja egy bizonyos feladatkörben a helyét, mindenki igyekszik önmagából a legjobbat nyújtani és támogatni egymást a nehézségekben.

Együtt futkároztok, idegeskedtek, viccelődtök, pörögtök, gondolkodtok, igyekeztek, buliztok, szorgoskodtok, szervezkedtek...és a végén már együtt "lélegeztek".
 Megismersz rengeteg embert, akinek a munkája ösztönözni fog, akitől tanulsz és akiket nem feledsz.

Talán sok áldozattal jár; lehet, hogy nem alszol; fáradt vagy; karikás a szemed és a kockázattal is számolnod kell, hogy valami nem egészen úgy alakul ahogy tervezed. Félsz, hogy kifutsz az időből és néha azt sem tudod hol áll a fejed.

 De...

A legszuperebb és legmeglepőbb a csapatmunkában, a csapathoz tartozásban az, hogy közben rengeteg mindenre rájössz saját magaddal kapcsolatban és megváltoztat. Csapatban dolgozol, mégis egyénként fejlődsz.:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése